
Kalnička štrukljijada, natjecanje u spremanju najboljih kalničkih štruklja. (Nakon natjecanja degustacija i prodaja štruklja na štandovima). Pročitajte pravila kalničke štrukljijade.

Pravila:
- Ocjenjuje se debljina tijesta (vještina izrade štruklja je u tankom tijestu koje treba što tanje rasukati a da ne pukne)
- Ocjenjuje se okus štruklja, (da nisu preslani, da sir nije prekisel, da nisu premasni, dobar omjer sira i tijesta
- Ocjenjuje se vizualni dojam štruklja (da nisu zagoreni, da nisu slabo pečeni, oblik i sl).
Posebna ocjena daje se za inovativnost u izradi (posebni okusi, npr štruklji sa češnjakom ili sl.)
Štruklje ocjenjuje komisija od 5 članova. Članova svaki zasebno ocjenjuje štruklje.
ocjenjuje se ocjenama od 1 – 5. Ocjene se na kraju zbrajaju i pobjednik je onaj koji ima najviši prosjek ocjena.
Prijave za štrukljijadu traju do 13.6. 2013 do 17.00 sati.
Štruklje je potrebno donijeti vruće u 18.00 sati ispred Kalničkog podruma gdje će biti smještena komisija za ocjenu.
Moguće je dogovoriti pečenje pripremnljenih štruklja u restoranu Kalnička kljet.
Sve dodatne informacije na 099/2138-501 Kruno Đurec