PremanturaPremantura, turističko središte smješteno na jugu Istre, nedaleko od Pule, izgrađena je na malo uzdignutom dijelu rta Kamenjak. Rt čini 30 kilometara dugu obalu ukrašenu stjenovitim pločama, plažama, uvalama i otočićima idealnima za kupanje i sunčanje.

Premantura je često posjećena od strane surfera zbog povoljnih vjetrova, pogotovo u proljeće i jesen. Ima nekoliko teniskih terena, mini-golf terene i terene za boćanje, te je idealno mjesto za aktivan odmor. Također ga preporučujemo obiteljima s djecom obzirom na raznolike i prekrasne plaže.

Mnoge su stjenovite plaže, te šljunčane uvalice. Na relativno malom području postoji 530 biljnih vrsta a među njima i 20 vrsta orhideja, od kojih su neke endemi. Iz tog razloga na rtu nema kampova, hotela niti je dovoljena bilo kakva gradnja.

Najbolji način za doživljaja ovog jedinstvenog krajolika je kroz direktan kontakt s prirodom. Ako ste u potrazi za robinzonskom avanturom postoji jedinstvena i posebna ponuda - svjetionik na otočiću Porer. Kada posjećujete Rt Kamenjak, ne propustite njegov najjužniji dio gdje su poseban događaj noćni skokovi u more s bakljama s visokih litica. Premantura je jedinstveno iskustvo, ne tek jedno od mjesta za odmor. Zbog povoljnih vjetrova idealno je za sportove na vodi ljeti, ali i do kasne jeseni. Krajem studenog održava se atraktivan susret surfera - Hallowind. Za one koji žele zaroniti u duboko plavetnilo podvodnog svijeta, postoji mnogo ronilačkih centara u mjesu i okolici.

Ovo je jedna od rijetkih destinacija koja raspolaže plažom prilagođenom slijepim osobama. Valja napomenuti da se u Premanturi nalazi i privatna klinika za dijalizu, što ju čini pogodnom za goste kojima je potreban takav tretman.

Premantura je malo mjesto sa brojnim iznenađenjima. Premantura je avantura.Premantura Galerija

Istražite okolicu

  • arenaPula - Samo 10 km od Premanture, turistički centar Istre nudi obilje kulturne i zabavne ponude. Pula je i grad sa povijesnim znamenitostima, koji se ponosi antičkom Arenom iz 1 stoljeća.

  • brijuniOtočje Brijuni danas je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Arhipelag se sastoji od 14 otoka i otočića na jugozapadnoj obali Istre, a zajedno sa pripadajućim akvatorijem proglašen je Nacionalnim parkom.

  • beachRt Kamenjak - Nema mjesta na svijetu na kojemu je more tako plavo-zeleno, tako čisto kao ovdje, na najjužnijoj točki Istre. Sa ukupno 30 km razvedene obale, Kamenjak krije mnoštvo zaljeva, otočića i plaža.

Prevedite stranicu na:

French Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovenian Spanish Swedish
Login