premantura_uvalaPremantura je okružena prirodom kakvom se ne mogu pohvaliti mnoga mjesta. Južno od naselja je Rt Kamenjak - zaštićeni krajolik dug 9,5 kilometara, širok 1,5 km, s ukupno 30 km razvedene obale. Nema mjesta na svijetu na kojemu je more tako plavo-zeleno, tako čisto kao ovdje, na najjužnijoj točki Istre.

Plaže na Rtu Kamenjak - Premantura

Na najjužnijem dijelu istarskog poluotoka nalazi se Rt Kamenjak, zaštićeni krajolik koji skriva brojne prirodne ljepote. Obala se prostire na otprilike 30 km te skriva mnoge uvale, otočića i plaže.

Čisto more i netaknuta priroda mame brojne turiste koji traže mir. Tu postoji nekoliko pješčanih plaža koje su idealne za obitelji s djecom, no obala je uglavnom stjenovita.
Kamenjak je dobro znana ronilačka destinacija zbog svog bogatog podvodnog svijeta. Na južnom su dijelu struje jake, tako da plivači moraju biti oprezni, ali uvjeti su savršeni za surfere. Na jugozapadnom dijelu rta nalazi se mjesto koje ne smijete zaobići, jedinstveni Safari bar u kojem možete popiti osvježavajuće piće ili lagani obrok .

Plaže Munte - Premantura

Plaža Munte se nalazi Premanturi, jedna je od rijetkih plaža prilagođenih slijepim osobama. Kroz borovu šumu dolazi se do plaže, sve do stepenica sa zaštitnom ogradom. Plaža se sastoi od kamenitog dijela obale i uređenog dijela za sunčanje, a pristup moru su stepenice koje zaranjaju u more, a koje prati rukohvat. Na jugoistočnoj strani možete pronaći prekrasne šljunkovite plaže. Plaža Munte u potpunosti je uređena i prilagođena osobama s invaliditetom, te im omogućava da bezbrižno uživaju u suncu i čistom moru.

Plaža Stupice - Premantura

Na zelenom poluotoku nalazi se poznati kamp Stupice s lijepom šljunkovitom plažom. Plaža je dijelom kamenita, kao i obala poluotoka. Na njemu se nalazi i bar, a dio kampa Stupice čine restoran i mnogi drugi dodatni sadržaji. Ovdje možete iznajmiti surfove, bicikle i plovila, a na brojnim igralištima možete igrati tenis i odbojku.

Plaža Stupice je odličan izbor za odmor u prirodnom okruženju, posebno za ljubitelje aktivnog odmora.

Plaža Runke - Premantura

Ugodna šetnja kroz gustu borovu šumu u blizini malog ribarskog mjesta Premantura vas vodi u svoj komadić raja - kampa i plaže Runke, smještene na poluotoku. Tu se nalazi stjenovita plaža s brojnim uvalama gdje možete pronaći svoju vlastiti privatnu plažu, kao i veliku šljunčana plaža. Plaža Runke nabliža je plaža Apartmanima Gilly, udaljena otprilike 400 metara.

Istražite okolicu

  • arenaPula - Samo 10 km od Premanture, turistički centar Istre nudi obilje kulturne i zabavne ponude. Pula je i grad sa povijesnim znamenitostima, koji se ponosi antičkom Arenom iz 1 stoljeća.

  • brijuniOtočje Brijuni danas je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj. Arhipelag se sastoji od 14 otoka i otočića na jugozapadnoj obali Istre, a zajedno sa pripadajućim akvatorijem proglašen je Nacionalnim parkom.

  • beachRt Kamenjak - Nema mjesta na svijetu na kojemu je more tako plavo-zeleno, tako čisto kao ovdje, na najjužnijoj točki Istre. Sa ukupno 30 km razvedene obale, Kamenjak krije mnoštvo zaljeva, otočića i plaža.

Prevedite stranicu na:

French Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Slovenian Spanish Swedish
Login