Jezik

Kalničke uncutarije

Uncutarije7

‘Kalničke uncutarije’ su zabavno-glazbena i sportska manifestacija koja se održava uoči 1. svibnja na Kalniku. Program manifestacije čine zabavno-glazbene i sportske priredbe bliske svim kategorijama posjetitelja: mladima, obiteljima s djecom, planinarima, sportašima, itd. Cilj manifestacije je privući nove i zadržati postojeće posjetitelje  kalničkog kraja i okolice te promovirati male, ali vrijedne turističke ponude Kalnika, ugostiteljska ponuda, kao i ponuda hrane i pića malih obrtnika s područja Kalnika i okolice. Namijenjena je posjetiteljima svih generacija koji tradicionalno posjećuju Kalnik uoči 1. svibnja. Bogat i raznolik program ove manifestacije razlog je više za posjet Kalniku u neko drugo vrijeme tijekom godine, za obilazak povijesnih znamenitosti, sport, kupnju domaćih proizvoda i sl.

- Organizator: Turistička zajednica Općine Kalnik

- Kontakt za informacije: TZO Kalnik, Trg S. Radića 5/II, Kalnik, tel. 048/270-763, e-mail: tz@kalnik.hr

Plakat Program ‘Kalničkih uncutarija’ 2015.

 

7. Županijski polumaraton Križevci – Kalnik ’16

- Datum i mjesto održavanja: 1. svibnja, Križevci – Kalnik

- Opis: Dionica utrke je duga 18,5 kilometara na iznimno zahtjevnoj stazi koja završava usponom do Planinarskog doma na Kalniku. Start utrke je 1. svibnja u 10 sati na Strossmayerovu trgu u Križevcima i trči se dionicom Križevci-Sveta Helena-Žibrinovec-Dedina-Kamešnica-Kalnik. Za najbrže atletičare i atletičarke osigurane su i novčane nagrade.

- Organizator: Zajednica športskih udruga Križevci pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Križevaca i Općine Kalnik.

- Kontakt za informacije: zajednica.kz@gmail.com ili mob. 091/510-8697