Jezik

Održana Manifestacija “Spravišče na Kalniku , Momačka večer”

Po drugi puta, 47. Križevačko veliko spravišče ove subote 07. lipnja 2014. godine, započelo je na Trgu Stjepana Radića na Kalniku. Plemeniti kalnički šljivari u goste su pozvali  preštimane križevečke purgere  te za njih, a i za sve posjetitelje Kalnika pripremili bogat zabavni program.
Program je započeo natjecanjem u pripremanju najboljih kalničkih štruklja, kroz održanu “2. Kalničku štrukljijadu” na kojoj je sudjelovalo 11 natjecatelja.
Natjecatelji “2. Kalničke štrukljijade” su bili: Nadica Šantak, Vila Radiček, Danijela Modrić, Višnjica Kamenjak, Kalnička kljet, Animira Varović, Grozdana Mrvčić, Franjo Sokač, Davorka Ban, Snježana Sokač i Natalija Brlek.
Ocjenjivačka komisija u sastavu Marko Hasanec – predsjednik, Dragica Golec i Anđelka Tukša – članice, u ocjenjivanju štruklja bodovali su vizualni dojam i okus štruklja te debljinu tijesta. Temeljem ukupnih ocjena svih članova komisije, prvo mjesto osvojila je Snježana Sokač iz Obreži Kalničke, drugo mjesto Nadica Šantak iz Križevaca i treće mjesto Danijela Modrić iz Treme Dvorišće.

Kamera 002

Kamera 020

Kamera 027

Kamera 004 

Za vrijeme ocjenjivanja štruklja, posjetitelje je zabavljao glazbeni sastav “Savski valovi”.
Nakon proglašenja pobjednika “2. Kalničke štrukljijade”, posjetitelje je najviše nasmijala i zabavila predstava “Momačka večer” za koju je scenarij napisao Robert Remenar, a režiser predstave je glumac Adam Končić. Na predstavi su nastupali glumci iz postave Križevačkog velikog spravišča.
Nakon predstave nastupio je glazbenik Rajko Suhodolčan sa glazbenim sastavom “Savski valovi” kao pratećim bandom.
Manifestaciji je  prisustvovalo više od 500 posjetitelja,  a nositelj i glavni organizator   manifestacije bilo je  Kulturno umjetničko  društvo Kalnik  uz  suorganizaciju  Turističke zajednice  Općine Kalnik.
Vidimo  se i druge godine  !!!!!

kalnik~2

kalnik~3

ka66ea~1

kalnik~4