Jezik

Kalnička štrukljijada

Kalnička štrukljijada, natjecanje u spremanju najboljih kalničkih štruklja. (Nakon natjecanja degustacija i prodaja štruklja na štandovima). Pročitajte pravila kalničke štrukljijade.

969469_506681626053233_1205936662_n

Pravila:

- Ocjenjuje se debljina tijesta (vještina izrade štruklja je u tankom tijestu koje treba što tanje rasukati a da ne pukne)

- Ocjenjuje se okus štruklja, (da nisu preslani, da sir nije prekisel, da nisu premasni, dobar omjer sira i tijesta

- Ocjenjuje se vizualni dojam štruklja (da nisu zagoreni, da nisu slabo pečeni, oblik i sl).

Posebna ocjena daje se za inovativnost u izradi (posebni okusi, npr štruklji sa češnjakom ili sl.)

Štruklje ocjenjuje komisija od 5 članova. Članova svaki zasebno ocjenjuje štruklje.

ocjenjuje se ocjenama od 1 – 5. Ocjene se na kraju zbrajaju i pobjednik je onaj koji ima najviši prosjek ocjena.

Prijave za štrukljijadu traju do 13.6. 2013 do 17.00 sati.

Štruklje je potrebno donijeti vruće u 18.00 sati ispred Kalničkog podruma gdje će biti smještena komisija za ocjenu.

Moguće je dogovoriti pečenje pripremnljenih štruklja u restoranu Kalnička kljet.

Sve dodatne informacije na 099/2138-501 Kruno Đurec