Jezik

Izabrana nova Vinska kraljica za 2014. godinu

DSC_1030

Katarina Jež dojučerašnja Vinska kraljica predala je plašt i krunu Ivani Pavišić – Horvat, koja je glasovima publike i stručnog žirija osvojila najviše glasova, te tako postala Vinska kraljica Kalničke vinske regije za 2014.godinu. Za mjesto Vinske kraljice konkurirale su ukupno četiri kandidatkinje, koje je stručni sud sve ocijenio sa visokim ocjenama, te su po svom znanju i držanju sve zaslužile biti Vinske kraljice. Okupljene je u pauzama programa zabavljala grupa Bonaparte.
DSC_0730  DSC_0755

Tako je Silvija Piškorić osvojila laskavu titulu prve pratilje, a Ivana Prosenečki i Ivana Čeredar podijelile su mjesto druge pratilje. 
DSC_1059

Čitav program odvijao se u spomen domu Hrvatskih branitelja na Kalniku, gdje se tražila  karta više, a okupilo se 250 ljudi. Uvodni dio programa bila je nezaobilazna martinska spelancija sa Ivanom Đurcem i  Stivom Vrhovcem koji su na svoj osebujan način krstili mošt u mlado vino i zabavljali okupljeno mnoštvo.
DSC_0561

Tradicionalno se održala i aukcija slika i butelja vina. Svoje ponajbolje buteljirane berbe donirali su svi poznati vinari sa Križevačkog i potkalničkog područja, a slike je donirala Općina Kalnik, te Mleden Kešer iz svoje privatne zbirke. Ukupno je prikupljeno 5.640 kuna, a sva sredstva namijenjena su za uređenje vrtića na Kalniku.
DSC_0805

Organizatori manifestacije su Udruga Vinogradara i vinara sv. Martin Kalnik, Kalnička poljoprivredna zadruga te Turistička zajednica Općine Kalnik.

Više slika možete pronaći na našoj facebook stranici : https://www.facebook.com/turisticka.kalnik .