Jezik

DAN OPĆINE KALNIK

IMG_2253

Pozivamo Vas da u srijedu 8. srpnja 2015. nazočite prijateljskom susretu i druženju s našim gostima, prijateljima iz mađarskog grada Šopron u sklopu projekta „Po staza naših starih“.
Programom su predviđena tri predavanja s početkom u 17.00 sati u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku. Predavanje će održati dr. sc. Snježana Karavanić iz Instituta za arheologiju, Lidija Bajuk iz Instituta za etnologiju i folkloristiku, te Ines Sabotić i Antonija Zaradija Kiš iz Kulturnog centra Sveti Martin.
S početkom u 19.30 sati župnik Župe sv. Brcka biskupa Zlatko Lepčić blagosloviti će obnovljeno raspelo u selu Šopron.
Nadalje će uslijediti nastup naših mađarskih gostiju u Društvenom domu u Šopronu s početkom u 20.00 sati, te nastup djece OŠ Kalnik.

U četvrtak 9. srpnja u 8.45 sati predviđeno je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na groblju Kalnik, te na posljednjem počivalištu preminulog općinskog načelnika Milana Kralja.
U 11.00 sati održati će se sveta misa koja će se uz blagdan sv. Brcka, nebeskog zaštitnika Župe i Općine Kalnik, slaviti u kalničkoj župnoj crkvi.

Općina Kalnik ove će godine proslaviti svoju punoljetnost, 18. godišnjicu utemeljenja samostalne jedinice lokalne samouprave. Tijekom tih godina čelništvo općine ulagalo je izniman trud u napredak Općine, a istom činilo sve na stvaranju što boljih uvjeta za život svojih stanovnika.
Ponosni smo što 18. rođendan obilježavamo i slavimo, zajedno sa svojim sumještanima, počasnim građaninima, dragim prijateljima, uvaženim poslovnim partnerima, svim dobrodošlim namjernicima, završetkom jednog u nizu projekata kojima je nakana podno Kalnika zadržati mlade zaposlene ljude s djecom i privući druge da upravo Kalnik izaberu kao mjesto svojega življenja. Općina Kalnik će najmlađim sumještanima u nedjelju, 12. srpnja 2015. godine u 12.30 sati na uporabu dati Dječji vrtić u kojem će bezbrižni, u igri i učenju, u uživati u radostima svojega djetinjstva.
Uz navedeno svečana sjednica predviđena je u 10.00 sati, potom sveta misa u 11.00 sati, dok je nakon otvorenja Dječjeg vrtića, za 13.00 sati predviđeno otvorenje ‘Festivala narodnih običaja, pjesme i plesa”.

Nadamo se da ćete svojom nazočnošću uveličati ovaj veoma važan dan za Općinu Kalnik!

Program za srijedu, 8. srpnja 2015., možete preuzeti ovdje: PROGRAM za ŠOPRON

Program za četvrtak, 9. srpnja 2015., možete preuzeti ovdje: PROGRAM za četvrtak

Program za nedjelju, 12. srpnja 2015., možete preuzeti ovdje: PROGRAM za Dan općine